Hotel w okresie pandemii oferuje ograniczoną liczbę miejsc w ilości około 20 pokoi.

Historia hotelu

Hotel restauracja Borowianka to jeden z najbardziej znanych i cenionych kompleksów hotelowo-restauracyjnych w Wielkopolsce.
Obiekt powstał 1980 roku jako restauracja i pierwotnym właścicielem była Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna w Borowcu.  Kolejno w roku 1986 powstał motel składający się z kilku domków wolnostojących. Od 1997 roku obiekt został sprzedany prywatnemu inwestorowi co w konsekwencji doprowadziło do całkowitej zmiany infrastruktury terenu , rozbudowy sali restauracyjnej oraz bazy hotelowej . Początek roku 2004 przyniósł nowy status obiektu z motelu stał się hotelem , początkowo o standardzie jednej gwiazdki a obecnie już trzy gwiazdkowym.
Hotel Borowianka obecnie

Kolejnym  etapem  rozwoju  naszego ośrodka  jest powstała  w roku 2015 stylowa karczma wraz z tarasem grillowym  która obecnie pełni rolę restauracyjno-bankietową.

Obecnie dysponujemy 151 miejscami noclegowymi oraz czterema salami konferencyjnymi , karczmą na 80 osób i restauracją składającą się z dwóch sal bankietowych kolejno na 150 oraz 70 .
Szeroki wachlarz usług gastronomicznych zabezpiecza siedmiu wykwalifikowanych kucharzy , pod okiem których  wyszkoliła się już znaczna grupa młodych adeptów sztuki kulinarnej . Serwujemy wyśmienite dania a’ la carte kuchni zarówno polskiej jak i europejskiej.
historia01.jpg
historia02.jpg
historia03.jpg
historia04.jpg
historia05.jpg
historia010.jpg