Sylwester 2022 w Borowiance

Data publikacji:
Zapraszamy na wyśmienitą zabawę w głównej sali balowej przy wyjątkowym menu.
Dla uczestników zabawy zapewniamy  specjalne rabaty na usługę hotelową !



Cena: 345zł za osobę - w cenie szampan, butelka wódki na parę oraz regionalne nalewki.

O północy wyjątkowy pokaz fajerwerków !


Menu:

ZUPA
  • krem borowikowy

DANIE GŁÓWNE
  • kotlet firmowy (faszerowany serem pleśniowym oraz suszonymi pomidorami)
  • rolada z dziczyzny (faszerowana  grzybami, cebulą i boczkiem)
  • kotlet Italia (pierś z kurczaka grillowana, zapiekana z ananasem oraz serem)
  • pieczeń gajowego (stek z dziczyzny w sosie z borowików)
  • sakiewka z kurczaka (wypełniona szpinakiem i mozzarellą)  

DODATKI  SKROBIOWE
  • kluski śląskie
  • ziemniaki z koperkiem

WARZYWA
  • mix warzyw blanszowanych na parze (kalafior, marchewka, brokuł)
  • kapusta czerwona zasmażana
  • zestaw surówek

SERWIS KAWOWY  - STÓŁ SZWEDZKI
  • kawa / herbata
  • ciasto  
  • deserki włoskie mix
  • soki  /napoje gazowane / woda z cytryną

STÓŁ WIEJSKICH  PRZYSMAKÓW
  • wędliny z dziczyzny,
  • wędliny wieprzowe,
  • smalec swojski ze skwarkami i cebulką,
  • ogórki kwaszone,
  • chleb wiejski oraz najlepsze regionalne nalewki  

ZIMNA PŁYTA
  • roladki drobiowe faszerowane warzywami i serem  
  • polędwica faszerowana w galarecie
  • tortilla z łososiem wędzonym
  • pasztet z dziczyzny  z  żurawiną
  • befsztyk tatarski  z jajkiem, ogórkiem kwaszonym i cebulką
  • galaretki drobiowe
  • rolada szpinakowo-serowa
  • filet rybny w sosie słodko-kwaśnym   
  • sałatka cezar   
  • sałatka włoska   
  • pieczywo mix (bułeczki własnego wypieku)

II KOLACJA
  • barszcz czerwony
  • krokiety z kapustą i grzybami
  • karkówka po góralsku
  • łosoś zapiekany na szpinaku

III KOLACJA
  • udziec wieprzowy
  • udziec z jelenia
  • zestaw sosów
  • ziemniaki pieczone  (ćwiartki)
  • kapusta zasmażana z grzybami leśnymi

ZUPY
  • krem toskański  na bazie świeżych pomidorów i papryki serwowany z mozzarellą
  • flaczki